Om Strandingskroen
Strandingskroen er ejet af Strandhotellet, og står som en fin pendant til Strandhotellets konferencer og selskaber. Kroen er fredet i klasse-A, men er nyligt renoveret med nænsom hånd for at skabe en lys og afslappende atmosfære.
De legendariske lokaler på Strandingskroen skaber rammen om den gode historie og autenticiteten. Den tidligere Jens Carl Bang Klitgaard (også kaldet “Gamle Klitgaard”), som i fordumstid ejede den historiske Strandingskro – brugte primært bygningen til skudehandel. Men da skudehandlens gyldne tider begyndte at rinde ud, blandt andet pga. etableringen af jernbanen fra Aalborg til Frederikshavn og senere fra Aalborg til Løkken – sluttede en skudehandler-epoke i Blokhus.
Klitgaard begyndte derfor i stedet at drive et meget gæstfrit hus med sin kone Christiane, som blandt andet gav omsorg og godgørenhed for de fattige og skibbrudne gæster. Det var ikke ualmindeligt at Christiane (også kaldet Madam Klitgaard) beværtede 45 logerende gæster.
“Den Gamle Klitgaard” døde i 1877, men forinden havde han overdraget forretningen til sin yngste søn Niels Bondrup Klitgaard, som blev den uigenkaldeligt sidste skudehandler. Han var også forudseende og omdannede sin forretning og ejendom til Klitgaards Badehotel.
Med Strandhotellets opkøb af Strandingskroen er Blokhus’ ældste badehotel (daværende Klitgaards Badehotel) og Blokhus’ nyeste Badehotel (nuværende Strandhotellet) nu fusioneret endeligt. Og på denne måde bevares den gode historie.
Strandingskroen i dag
Siden kong Frederik den 7. i 1840’erne var stamgæst, har Strandingskroen været et førende spisested i Nordjylland.
Vi startede i sommeren 2023 et nyt koncept på Strandingskroen, hvor der skabes en fuldendt helaftensoplevelse med fokus på lækker mad til en god pris med alt inkluderet.
Aftenen byder på 3-retters menu til en fast pris på 595 kr. inkl. drikkevarer. (222,- kr. pr. barn under 10 år).
Til gengæld vil vi gerne have, at I kommer kl. 18.00.
Første ret serveres kl. 18.30-18.45.
Ved ankomst serverer vi appetizer med bobler samt brød med tapanade. Herefter forret, hovedret og dessert. Efter middagen en kop kaffe med avec. Ved baren kan man selv skænke vin, der vil altid være minimum 7 forskellige, forsyne sig med øl, sodavand eller vores hjemmelavede lemonader.
Aftenen slutter vi kl. 21.00, men for dem, der endnu ikke er trætte, er vores gårdsplads og baren på Salino’s åben.
Åbningstider på Strandingskroen – til helaftensoplevelse:
Torsdag, fredag og lørdag kl. 18.00 – 21.00.
Åbningstider på Strandingskroen – til frokost:
Lørdag og søndag kl. 12.00 – 15.00.
Besøg Strandingskroens hjemmeside her:
https://strandingskroen.dk/